Götas Ungdomsspel inomhus 2017

Den gångna helgen var det full aktivitet i Våxnäshallen med tävlingar från morgon till kväll i dagarna två. 350 deltagare från 46 olika klubbar gjorde 1000 starter i Karlstads anrika hall som snart firar 30 år i friidrottens och Karlstadidrottens tjänst. Vi gläds åt ett rekord gällande deltagande, hela 144 götister deltog under helgen och några av dem gjorde sin första friidrottstävling. Götas Ungdomsspel är en speciell tävling då alla åldrar och alla nivåer finns representerade, på samma tävling, samma helg, under samma tak. Eller vad sägs om yngste deltagare född 2011 och äldste 1947. Eller OS-sjuan Sofie Skoog på samma bana som unga aktiva som provar friidrottstävling för första gången. Vi får se missnöjda aktiva blandat med stor glädje för andra, eller vad sägs om Melvin Lycke Holms 1.81 i P13 höjd, ett sällan skådat resultat i den åldersklassen och en påtaglig glädje.

Vi fick se två hallrekord under helgen. Båda kom på lördag kväll och först var Oscar Vestlund i viktkastning. Den regerande svenske mästaren i grenen slog hallrekordet flera gånger och nådde som längst 20.14 meter med den 15.88 kg tunga vikten. Personligt rekord och nytt hallrekord alltså. Simon Karlén ville inte vara sämre, med 15.17 i tresteg slog han ett hallrekord som stått sig sedan 1996, Christian Haars 15.13.

Lagtävlingen vanns i år av Åsbro GoIF. Det var Åsbros andra seger i rad och även plats två och tre togs av samma föreningar. Dock i omvänd ordning nu. Säffle utmanade länge om segern och med Mattias Greens lite otippade seger i manliga höjdhoppet, personligt rekord med fina 2.06, var man ett tag riktigt nära Åsbro. Åsbro höll undan och segerpoängen skrevs till 67,5 före Säffle på 56,5 och Kils AIK på 49,5 poäng.

I P17 gjorde Melker Gustavsson bra ifrån sig med fyra grensegrar. Starkast intryck gjorde han på 60 meter häck med 8.15 och i längd med 6.52. Båda resultaten placerar honom som Sverigeetta just nu i åldersklassen. Sofie Skoog årsdebuterade i höjd och klarade 1.81 innan en nedtränad kropp fick se tre försmädliga rivningar på 1.85. Nästa tävling för Sofie, mycket spännande Bauhausgalan Indoor.

Emilia Kjellberg, Sunne och Kaiza Karlén, Arvika övertygade i kvinnornas längd. I sista omgången noterade Emilia 6.10 vilket fick Kaiza att tända till och prestera 6.15. Mycket gångbara hopp som placerar tjejerna från Värmland som trea och fyra på årsstatistiken.

Som vanligt fylldes resultatlistan med massor av fina prestationer och resultat, vi gratulerar till alla personliga rekord!

Fullständiga resultat från helgen finns här.

Bilderna från helgen är som vanligt tagna av föreningens hovfotograf Fredrik Karlsson, Solsta Foto och finns här.

Arrangörsföreningen IF Göta Karlstad vill tacka aktiva, ledare, funktionärer, publik och sponsorer för en härlig helg!

/Johan