Seger i Nordenkampen för Sofie med 1.92

Nordenkampen slutade med segar för Sverige i kvinnliga kampen och silver för herrarna. För götas representant Sofie Skoog gick det riktigt bra och det blev seger plus en rejäl putsning av årsbästat från 1.89 till 1.92. För Sofies del innebär det att hon har hoppat högre i varje tävling än så länge.

Det var inte bara Sofie som hoppade bra i höjd i helgen. Strålande nyheter möttes vi av från Motala där Evelina Erlandsson hoppade 176 i combacken efter lång tids skadefrånvaro. Så kul att ha dig tillbaka på banan igen Evelina. Ännu fler bra höjdhopp presterades av Holmhoppar gänget på hemmaplan i en liten resultattävlingen i Våxnäshallen i söndags. Bl.a. slog Simon Throgen till med nytt personligt rekord till 1.95. Herik Thoms var åter igen över 2m sträcket med 2.00 jämt. Markus Asplund hoppade 192 och Simon Andersson hoppade 1.82. Segrade gjorde Lidingös Jakob Thorvaldsson på 2.00 men med mindre rivningar än Thoms.

 

På Häcxksan i Göteborg hade vi med oss tre aktiva. Simon Karlen hoppade återigen stabilt i en tävling utan konkurrens. 14.92 blev resultatet denna dag. Nya götisten Sabina Hedhag hoppade också bra i tresteget och persade till 11.04. Maja Rogemyr som inte fick chansen på Nordenkampen visade att hon hade haft där att göra. Helt utan konkurrens sänkte hon årsbästat ytterligare till 8.34.

 

På Veteran SM i  mångkamp i Nyköping hade vi en deltagare med i Magnus Thorstensson som vann M35 femkampen med 2675 poäng. Serien blev 10.27 (60m häck), 4.85 (längd) , 8.16 (kula), 155 (höjd) och 3:01.47 (1000m)

 

Segraren i Hirvihoppet 2017  – Jakob Thorvaldsson (i mitten). Som årets hirvi poserar han här med fina vandringspriset i handen, flankerad av träningskompisarna.

 

/Felix