Fem medaljer på junior SM

Det blev ett lyckat junior SM i Göteborg för Göta med fem medaljer varav 2 guld!

Melker Gustavsson startade götas medaljskörd med guld i P17 längd med nya personliga rekordet 6.54  för att bara hinna med prisutdelning och sen gå direkt gå till finalen för 60 häck. Där fick han en bra start på loppet men slog i sista häcken och när han märkte att han inte rådde på segraren Linus Kapstad från Umedalen för dagen joggade sista stegen i mål som klar två  på 8.24. Han hade tidigare på morgonen sprungit 8.15 i försöks heatet.

Melker högst upp på pallen efter längdhoppet, timmen senare tillbaka, då som silvermedaljör på 60 häck.

 

Därefter var det Jakob Masth Larssons tur på lördagseftermiddagen att ta medalj på 60m häck. I ett oroligt lopp med både fall och många omkullvälta häckar tog sig Jakob först i mål på nya personliga rekordet 8.32, en hundradel snabbare än på Raka Spåret två veckor sedan.  Jakob själv hade inte heller något perfekt lopp med tre-fyra islag. Nästa helg väntar stora SM och då får Jakob ny chans att sänka tiderna.

Jakob segrade och satt nytt pb!

 

På söndagen var det mycket höjdhopp för Göta. I M22 höjd hade vi tre deltagare med, Simon Andersson, Henrik Thoms och Simon Throgen. Throgen kom till Göteborg med ett veckogammalt personligt rekord på 195 och formen satt fortfarande i och Simon innan dagen var över hade han tagit bronset persat och äntligen tagit drömgränsen 2 meter! Simon Andersson med pers på 185 stannade på 183 men med riktigt bra försök p å 190. Henrik Thoms fanns kvar i tävlingen upp till två meter tillsammans med Throgen och det stog mellan dem om bronset. Tyvärr ville inte ribban ligga kvar för henrik denna gång medan Throgen  klarade i tredje det och därmed knep bronset!

Simon Throgen glad bronsmedaljör efter ”dröm 2”!

 

Sista medaljen för helgen stod Olivia Weslien för. Olivia slog nytt persoligt rekord på lördagen fortsatte på samma spår på söndagen i finalen. Linn Söderholm från Sävedalen drog i väg tidigt med Isabella Andersson från tureberg strax efter. Resten av finalheatet höll ihop och Olivia höll sig hela tiden 2-3 i klungan med bra slagläge. Vid klockringning med varvet kvar började MAIs Patricia Striner dra upp ett högt tempo och Olivia tog rygg. Alla andra i klungan föll sakta bort och Patricia och Olivia skulle göra upp om bronset. Olivia visade sig starkast och spurtade ner Patricia på upploppet med sådan fart att hon nästan även hann ikapp Andersson. 4:36.69 blev Olivias tid,nytt personligt rekord och bara fyra tiondelar till silvret.

Olivia (60) på väg mot brons och nytt pb!

 

För att se hela resultatlistan och kolla in alla de andra götisternas insatser klicka här.

Nästa helg väntar stora SM i Växjö och vi hoppas på lika stora framgångar där. Likaså hade det varit kul om några av våra juniorer kunde få revanch från denna helgen. Minna Svärd till exempel blev sjuk precis innan och missade hela JSM samt Henrik Larsson som avstod finalen iP19 60m efter en liten känning i baksidan. I sitt försöksheat imponerande han stort och vann avstannande på nya personliga rekordet 6.91.

 

/ Felix