Summering av årsmötet

På tisdagskvällen den 21 februari höll föreningen årsmöte hos Sodexo på Karlstad Innovation Park tillsammans med drygt 60 av våra medlemmar. Kvällen inleddes med en lättare måltid och fortsatte sedan med utmärkelser och  årsmötesförhandlingar. Verksamhetsåret 2016 lades till handlingarna och målsättningar, budget och verksamhetsplan för 2017 klubbades.

Kvällen inleddes på ett annorlunda sätt med avgående ordförande Jonas Ekstam på länk som öppnade mötet. Jonas som nu står inför en flytt till huvudstaden och därför tvingas avsluta sitt ordförandeskap i IF Göta efter fyra år som ordförande. I hälsningen berättade Jonas om det arbetet som gjorts under hans ordförandeskap med bland annat en satsning på en anställd huvudtränare (Felix Siljebäck Larsen) samt hur kansliarbetet utvecklats under dessa fyra år. Det pratades även om den sociala hållbarheten, det vill säga hur idrotten och vi på IF Göta bidrar till och skapar en arena och en plattform för ungdomar att hitta rätt i livet. Avslutningsvis önskade Jonas den (delvis) nya styrelsen lycka till inför det kommande året.

Vi vill såklart tack Jonas för ett fantastiskt engagemang under dessa fyra framgångsrika år och önska honom lycka till med kommande uppdrag!

Efter denna öppning fortsatte mötet i vanlig ordning med utdelning av utmärkelser och stipendier för fina prestationer under året 2016. En redogörelse för samtliga pristagare med motivering hittar ni i årsberättelsen som finns tillgänglig längst ned i detta inlägg. På bild nedan ser ni alla de pristagare som fanns på plats under årsmötet.

I bild från övre vänster: Per-Anders Ottersten (årets manlige veteran), Sofie Skoog (årets kvinnliga prestation), Linda Take (årets kvinnlige veteran), André Rangelind (årets långlöpare samt mottagare av Pampens stipendium), Hanna Karlsson (årets prestation F13), Amanda Fridberg (årets prestation F14), Melker Gustavsson (årets prestation P16 samt mottagare av Ulf Karlssons stipendium), Frida Jensen (årets kvinnliga överraskning), Lovisa Ellström (årets prestation F16 samt mottagare av Teddy Jonassons minnesfond), Claudia Payton (mottagare av Milovans sprintstipendium), Henrik Friberg (årets ledare), Maria Larsson som representerade Henrik Larsson (årets prestation P17 och årets överraskning) och Agnes Larsson (årets prestation F19), Linn Bäcklin (årets prestation F17 samt mottagare av Ulf Karlssons stipendium), Jakob Eriksson (årets prestation P19), Oliver Ellström (årets prestation P13) och Gabriel Gunnarsson (årets prestation P15).

Årets manlige prestation tilldelades Oscar Vestlund som inte var på plats med motiveringen: ”Oscar fortsätter att utvecklas och har blivit en stabil släggkastare i sverigetoppen. Som inledning på året 2016 tog Oscar ett SM-guld inomhus i grenen viktkastning på resultatet 19.83. Även utomhus vid Sollentuna blev det ett SM-guld för Oscar i huvudgrenen slägga, som enda man över 70m noterades resultatet 70.32. På Finnkampen placerade sig Oscar som bästa svensk med resultatet 67.64.” Grattis till årets prestation!

160727 under friidrottstävlingen Folksam Grand Prix den 27 juli i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / Cop 185

Något som stack ut lite extra under utdelningen av utmärkelser var det hedersdiplom som tilldelades Sofie Skoog där hon med sitt OS deltagande i Rio de Janeiro 2016 blev den femtonde Götisten genom tiderna med ett Olympiskt Spel på sitt CV. En händelse som självklart uppmärksammades lite extra under kvällen!

Sofie Skoog som nu avslutade sitt styrelseuppdrag lämnade då plats för två nya styrelsemedlemmar i form av Moa Hansson som vi känner igen som mångkampare i föreningen samt Anders Thorén som tidigare varit styrelsemedlem i IF Göta. Sist men inte minst valde föreningen en ny ordförande vid namn John Weslien som sedan tidigare en lång erfarenhet av ordförandeskap inom föreningslivet och verkar till vardags som marknadschef på Ahlmarks. Välkommen in i Göta-värmen, vi ser fram emot kommande styrelsearbete tillsammans! På bild nedan ser ni Moa Hansson och John Weslien som var på plats under tisdagskvällen.

Avslutningsvis konstaterade mötet en fortsatt god ekonomi för föreningen där vi kan se hur vi fortsätter att attrahera med våra stora arrangemang och på så vis kan finansiera vår idrottsliga verksamhet.

Under den idrottsliga summeringen konstaterades hur IF Göta under 2016 tagit 26 SM-medaljer och bidragit med 12 landslagsaktiva. Extra stolta är vi såklart över Sofie Skoogs fina prestationer under bland annat inomhus-VM, EM och OS. Inte att förglömma heller hur André Rangelind fanns med i landslagstruppen för årets VM i 100km i Los Alcazares och Henrik Larsson som tog silver på 100m i Tbilsi, Georgien, när det var dags för ungdoms-EM.

 

Årsberättelsen för 2016 hittar ni här!

De idrottsliga målsättningarna för 2017 hittar ni här!

Stort tack för ett trevligt årsmöte hälsar kansliet och styrelsen!

/Hannah & Johan