Sofie Skoog 9:a och Maja Rogemyr 15:e i Europa plus två medaljer på USM i Uppsala

Vi hade två götister med på årets stora internationella mästerskap, EM i Belgrad. Sofie Skoog gjorde en riktigt stabil serie men fick tyvärr inte riktigt till någon fullträff denna gång och ribban ville inte ligga kvar på 1.90 som skulle räckt till final i damernas höjd. I stället stannade Sofie på 1.86 (med felfri hoppning) vilket ledde till en delad nionde plats och alltså precis utanför final.
Våran andra deltagare Maja Rogemyr gjorde en strålande insats och slog nytt personligt rekord i försöksheaten med 8.18 och gick med det vidare till semi. Väl där satt inte tekniken till 100% och Maja sprang i mål på 8.34, fortfarande en riktigt bra tid men kanske inte riktigt vad hon ville där och då. Med det kom hon på en 15:e plats vilket är otroligt bra för mästerskaps debutanten Maja. Stort grattis! Utöver det blev det ett väldigt framgångsrikt mästerskap för Sverige med fyra medaljer. Läs NWTs artikel här 
 
Under den gångna helgen avgjordes även USM inomhus i nya friidrotshallen i Uppsala. Där hade vi en liten men framgångsrik trupp på 6 aktiva som kammade hem två medaljer och flera personliga rekord. Silver till Amanda Fridberg i F16 vikt med 16.24  och brons till Gabriel Gunnarsson i  P16 60m med 7.21. Här nedan följer en rapport från ledaren Ulf Fridberg.
Vi åkte från Tingvalla i 2 bussar vid 14 tiden till Uppsala och förutom 6 aktiva från Göta så hade vi 2 aktiva från Säffle med oss, Cecilia och Petra. Lördagen inleddes med längd för F16 där Maja Karlsson lyckades slå sitt pers med 4 cm, nytt pers 4,48 och Olivia blev 23:a med ett hopp på 4,80. Därefter sprang Emmy, Cecilia och Petra 60 m försök i F15 men tyvärr så lyckades inte någon av tjejerna att ta sig vidare till semi. Nästa gren var 60mh försök för Gabriel i P16 som satte nytt pers med 1 hundradel till 8,68 och kvalificerade sig till final där han helt kom ur rytmen då han kraftigt slog i 1:a häcken och slutade därför 8:a i finalen. Albin hoppade därefter längd i P16 och satte nytt pers med 13 cm till 4,83. Petra och Amanda stötte sedan kula i F15. Amanda placerade sig som 6:a efter de tre första stötarna  och persade i sista stöten med 48 cm vilket innebar 12,47 och en fjärde plats i grenen. Emmy hoppade längd i F15 och var 1 cm från pers två gånger om. Albin sprang sedan sitt livs första 400m lopp på 1,04,59 och Cecilia avslutade lördagens tävlingsprogram med 200 m på 29,67. Avslutade lördagen med gemensam middag på hotellet.
Söndagens första gren var 60m F16 som Maja och Olivia ställde upp i och tyvärr lyckades de inte kvalificera sig till semi. Nästa gren var 60m P16 som Albin och Gabriel ställde upp i. Gabriel kvalificerade sig för semi genom vinst i sitt försök, tog sig vidare från semi som tvåa och slutade som bronsmedaljör i finalen med tiden 7,21 som är nytt pers med 2 hundradelar. Sista grenen var F15 vikt där Petra och Amanda ställde upp. Amanda tog direkt ledningen i tävlingen med Hillevi Carlsson som tvåa 1 cm efter de 3 första kasten. Ledningen skiftade sedan mellan Amanda och Hillevi i fjärde för att sen avgöras i sista omgången. Amanda ökade till 16,24 och tog återigen ledningen men Hillevi kontrade med 16,29 och avgick därmed med segern med Amanda som silvermedaljör.
På vägen hem var det ett gäng glada men trötta ungdomar i bussarna.
För alla resultat klicka här
/ Felix