Personligt rekord av Oscar på Boregalan och bra insats i Oslo

Igår drog friidrottssäsongen igång på allvar och många valde att starta i Torsby i samband med Boregalan. Föreningen hade många aktiva på plats och det blev en härlig första dag på friidrottssommaren för många. En som verkligen imponerade direkt var Oscar Vestlund som slog till med personligt rekord direkt. Släggan flög nu hela 72.42 för Oscar och den klart bästa säsonginledningen någonsin var ett faktum. Kul start fick även Amanda Malmehed, som för första gången iklädd göta-linnet slog till med ett nytt pers med 14.45 och hela 45 cm över JEM kvalgränsen! Riktigt kul att få välkomna in en ny landslagskvinna i Göta! Ytterligare en ny (snart blivande) götist Erica Larsson, passade också på att starta säsongen med stort pers i både kula (11.93) och diskus (46.94!). Erika kommer dock representera Falkenberg en stund till innan hon går över till Göta senare i sommar! Flera bra sprint resultat presterades också av götisterna i denna säsongsöppning, bland annat noterade Claudia Payton fina 12.22 på 100 meter och Gabriel Gunnarsson sprang för första gången 100m och gick i mål på 11.25.

Samtliga resultat från Boregalan här.

 

Oscar Vestlund glad efter pers!

IF Göta har en lång tradition i Oslo och Holmenkollstafetten. Igår var det dags igen och föreningens veteranlag var anmält. Nu drabbades man i veckan av några återbud och fick därför boka om till den vanliga seniorklassen och ta in några yngre förmågor. Gänget gjorde ett kanonjobb och slutade 22:a i seniorklassen med tiden 59.26. Tiden var något bättre än i fjol och hade faktiskt räckt till en andra plats i veteranklassen. Löparveteranerna tar därför nya tag igen nästa år. Såhär disponerades laget detta år över de 15 sträckorna:

1)Per Alsterdal

2)Anders Nilsson

3)Mikael Andersson

4)André Rangelind

5)Torbjörn Wahlström

6)Henrik Örnstedt

7)Anton Nilsson

8)Samuel Johansson

9)Sven-Erik Ericson

10)Dan Enqvist

11)André Rangelind

12)Terje Svensson

13)Jan Stenbäck

14)Per Alsterdal

15)Leif Sjöström

/Johan & Felix