Karlstad – återigen Sveriges tredje största Vårrus!

Efter regn kommer solsken… Det var så Vårruskvällen startade den 17 maj i Karlstad då solen slutligen tittade fram efter många timmar regn över Sundsta där sedan 8 000 tjejer intog arrangemangsområdet inför den 16e upplagan av Vårruset i Karlstad. Med den höga deltagarsiffran visar vi återigen att vi är den tredje största Vårrus-staden i Sverige efter Stockholm och Göteborg, en position vi vägrar att släppa!

170517 Vårruset i Karlstad den 17 maj 2017
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Vi tog som vanligt emot många Värmländska tjejer från alla hörn i länet, som ikväll tog sig till Karlstad för att delta i denna sprakande tjejfest! Som tradition bjuder vi parkerande deltagare på Färjestad gratis busstransport med Karlstadbuss till arrangemangsområdet på Sundsta. Arrangemangsområdet fylldes tidigt på med glada Vårruslöpare och de 30 utställarna som fanns på plats hade fullt i sina utställningstält redan från start. Tack till er sponsorer och samarbetspartners som gav arrangemangsområdet extra glans och glädje under kvällen! Ett extra stort tack till våra lokala huvudsponsorer NWT och FlashAuto.

170517 Vårruset i Karlstad den 17 maj 2017
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Vårrusambassadören Blossom Tainton fanns med från scenen hela kvällen med underhållning i form av musik, frågesport och information. När det närmade sig första startskott stod Actic för uppvärmningen och ökade pulsen hos deltagarna under tio härliga minuter då hela startfältet rörde sig i samspel. Startfältet släpptes sedan iväg i sju olika startgrupper för att sedan ta sig an den både löp- och gåvänliga banan förbi några av Karlstads vackraste vyer.

170517 Vårruset i Karlstad den 17 maj 2017
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Årets största nyhet var den nya delen av banan som tog löparna genom de mer centrala delarna av Karlstad. Vi passerade för första gången Museiparken och Kungsgatan som bjöd på täta hejarop och mycket publik. I år fanns även rekordmånga underhållningsplatser, hela nio stycken, längs den 5 km långa banan. Bland annat bjöds det på en Sven-Erik Magnusson hyllning i Museiparken med både dans och musik.

Redan i ett tidigt skede av loppet hamnade Frida Jenssen, IF Göta, och Sandra Olsson, Malungs IF, i en egen klunga längst fram i täten. Det blev en härlig kamp dem emellan hela vägen tills det var 50 m kvar av loppet och skidtjejen Sandra tog kommando och vann loppet på tiden 18.11. Detta hack i häl  av Frida som passerade mållinjen på tiden 18.13. Kul tycker vi med en så härlig kamp in i det sista! Framför de snabbaste löparna åkte förbilen från FlashAuto med Jan ”Flash” Nilsson som förare.

Samtliga resultat från loppet hittar du via länken här.

170517 Vårruset i Karlstad den 17 maj 2017
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

I vanlig ordning avslutades kvällen på gräset på Sundsta med picknick och härlig gemenskap. Hela gräsytan mellan Sundsta gymnasium och Sundsta badhus var täckt med picknickande Vårrusdeltagare som fick prova på den i år, för första gången, vegetariska picknickkassen som levererades av huvudsponsoren COOP.  Medan detta avnjöts rundades även underhållningen av från scenen med presentation av frågesportsvinnare och pristagare. Det var helt vindstilla, solen kikade fram och avslutningen på kvällen kunde inte bli så mycket bättre.

170517 Vårruset i Karlstad den 17 maj 2017
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Med de orden vill arrangörsföreningen IF Göta tacka alla inblandade för att ni bidrog till den 16e upplagan av Vårruset i Karlstad och vi hälsar er varmt välkomna tillbaka igen nästa år! Ett extra stort tack till er funktionärer som genom era insatser gör det möjligt för Värmland och Karlstad att husera stora löpevenemang som Vårruset. Tack!

Bilderna är tagna av Fredrik Karlsson, Solsta Foto.

Läs mer om arrangemanget här och här, rapporterat av NWT.

/ Hannah med IF Götas kansli