En Götist ur tiden

idrottaren roy berglofI IF Göta Karlstads historia har det inte bara varit friidrott som stått på agendan, en variation av olika sporter, sommar som vinteridrott har varit starka under IF Götas flagga. Roy Berglöf, född 1926, har gått bort och var likaväl Götist som en Stor Grabb i två sporter, bandy och curling.

Hans karriär startade i bandyn, vid åldern 14 debuterade han i allsvenskan med Göta-tröjan på. Roy förblev trogen till Göta och spelade hela 23 säsonger i A-laget, en framgångsrik karriär som också tog honom till landslaget där han spelade bandy-VM 1957 och Sverige tog en bronsmedalj. Men Roys karriär efter bandyn tog inte slut där, 1968 tog Roy tillsammans med gamla lagkamrater SM-guld i curling och återupprepade bragden tre år senare. På den tiden innebar en SM-seger automatisk kvalificering till VM där de slutade fyra 1968 och femma 1971.

En av flera stora personer i Götas historia att minnas.