Lag-USM

Göta placerade sig sjua på årets lag-USM i Tanumshede.

Amanda Fridberg stod för Götas enda grenseger genom att kasta 54.34 i släggan. Yngst i startfältet och hela 6 meter före tvåan. Efter det var det dags för kula där hon också stötte bra med 12.17 för att placera sig femma. Viktiga poäng för Göta. En till tuff dubblering stod Lovisa Ellström för som först kom tvåa på 300m häck med tiden 46.59 för att 90 minuter senare köra 1500m hinder på 5:47.78. Där som femma imål föra att sedan igen timmen senare även springa stafetten. Även där superviktiga poäng för laget. Lovisa som annars helst springer 800m lämnade över sträckan till yngre Felicia Lindahl som tävlat sparsamt i år. Men hon gjorde ett fantastiskt lopp helt solo i b-heatet. Synd var det, för i b-heatet fick hon ingen sparring direkt och vann övertygande på 2.26.57 vilket räckte till en fjärdeplats totalt men hade hon fått tampats mot de andra i a heatet kanske det hade kunna räckt till ännu snabbare tid.

På killsidan var Gabriel Gunnarsson en av de tongivande kuggarna och han presterade en ny bra tid på 100m och kom trea på 11.14. Rasmus Tidestad som efter körtelfeber i våras tagit det lugnt med tävlandet i sommar kom nu tillbaka starkt med att springa ett fulländat taktiskt 3000m lopp och gå i mål som trea på 9:41.04.

Det var ett blandat väder som västkusten bjöd på men en del regn och hagel blandat med soliga varma stunder.

Här nedan kommer en hälsning från Knut Jensen (vice ordförande i föreningen) som följde med som ledare:

Hej alla fantastiska friidrottare som var med på årets Lag Ungdoms-SM i Tanumshededen 19 augusti.

Tack för att jag fick följa med er på årets lagtävling. Roligt att se alla ungdomar med inbiten iver och entusiasm kämpa för att skaffa så många poäng som möjligt till sitt lag.

Jag hörde många av er inte var riktigt nöjda och flera sade till mig att det var det svåraste ni någon gång hade gjort eller att ni minsann borde ha sprungit snabbare, hoppat bättre, fått till tekniken lite bättre eller vad ni nu var missnöjda med. Detta är på något vis också idrottens väsen, att aldrig helt bli nöjd med de prestationer man har gjort utan alltid kämpa mot nästa bragd, nästa gräns. Så skall det vara.  

Till er som inte är helt nöjda med det ni presterade vill jag ändå påminna om att många av er tävlade i grenar ni aldrig har tävlat i tidigare! Ja, ni kanske hade klarat lite bättre om ni hade tränat mer på just den grenen. Eftersom det inte är er specialgren så hade ni inte gjort det. Men ni ställde upp ändå! Kämpade och gjorde ert yttersta för att samla poäng till laget. Ni gjorde ert allra bästa och mer än så kan aldrig någon kräva av er.

Alla gjorde en fantastisk insats denna dag. Jag vil ändå nämna två personers insats, två som kanske ofta glöms bort: reserverna. En kille och en tjej, som går upp otrevligt tidigt en lördag morgon och vet att de skall komma hem sent på kvällen väl medveten om att om ingen skadar sig eller något annat oförutsedd händer skall de bara vara med på resan. Just i fall att. I år fick vi et sent sjukdomsbortfall bland killarna så det var tur vi har reserver.  Så tack till reserverna. Tack till alla er andra också! Jag och hela IF Göta är stolta över er 7:e platsen på Lag USM. Det skall ni också vara!

Knut Jenssen

Ledare och Vice ordförande.

 

Lovisa krigar sig förbi en Hammarby tjej vid sista vattengraven

Rasmus Tidestad 3a i den sena säsongsdebuten.

/Felix & Knut