Svealandsmästerskapen

I helgen avgjordes Svealandsmästerskapen för mellansveriges 13-14 åringar där distrikten tävlar i lag mot varandra. Värmland åkte iväg gemensamt i stor buss på fredagseftermiddagen för att tävla lördag och söndag på Gunder Hägg Stadion. På svealandsmästerskapen räknas varje distrikts två främsta resultat ihop till en poäng så det gäller att minst ha två deltagare med i varje gren då man tappar mycket poäng annars plus att man ger bort gratispoäng till andra distrikt annars. Efter en lite trög start på lördagen med några grenar som värmland inte hade två tävlande i började det sakta gå bättre och bättre i lagmomentet och Värmland började klättra där götisterna hade en stor del i det, för totalt skramlade götisterna ihop tio hela medaljer denna helg! Våra medaljörer under helgen var följande:

F14

Hanna Karlsson tog fyra medaljer, guld 300m, guld 300m häck, guld stavhopp och silver 80m häck.

Maria Grenegård tog guld i spjut på nytt svealandsrekord.

Lova Perman tog brons på 800m.

P14

Oliver Ellström  med två medaljer, silver i tresteg och brons i stav.

F13

Madeleine Rehnberg tog guld i spjut

P13

Love Lindström tog brons på 200m häck.

Utöver dessa medaljörer hade vi ytterligare flertalet på plats som alla kämpade på otroligt bra och satta massor utav personbästan som ni kan hitta i slutliga resultatlistan här. Till slut, efter otroligt väl genomförda stafetter (där samtliga stafettlag blev trea i respektive klass) kunde vi konstatera att vi klättrat ända upp till tredje platsen totalt i lagsammanhanget också vilket är den bästa placeringen på många år för Värmland!

Så ett stort tack och grattis till alla inblandade som kämpat riktigt bra.

Foto: Felix S.L.

 

/ Felix