Göta nia på Kraftmätningen

Finalen i Kraftmätningen avgjordes i år i Täby dit vi åkte på fredagen och inkvarterade oss i Tibblegymnasiet för att börja tävlandet på lördagen. Vi var 16 Götister, 6 killar, (Oliver Ellström, Alfred Aakre, Love Lindström, Frits Moström, Jakob Fridberg och Lukas Ellström) och 10 tjejer (Emmy Nyström Jansson, Matilda Strand, Hanna Karlsson, Linnea Verner, Elina Andersson, Amanda Fridberg, Maria Grenegård, Felicia Eriksson, Lova Perman och Madeleine Rehnberg).

Vi ledare vill tacka samtliga aktiva för en riktigt bra genomförd tävling med många bra resultat och framförallt med en riktigt bra inställning och härlig laganda. Känslan var att alla tänkte att jag kör den här grenen även om jag aldrig har gjort det förut och känner att det här är verkligen inte min gren. Det var många som inte nämns nedan som drog in många poäng till laget genom att vara med i många grenar.

Mixlaget, som kvalade in som 16:e lag, förbättrade sin placering till att bli 9:a vilket var en riktigt bra placering utifrån förutsättningarna och kvalresultatet. Vi kan inte vara annat än supernöjda med att dra in 6 541 poäng mer än i kvalet. Tjejlaget placerade sig som 5:a endast 12 poäng från 4:e platsen och killarna slutade 11:a vilket är en riktigt bra prestation med tanke på att vi inte hade fullt lag på killsidan.

Under lördagen tävlade tjejerna i höjd, 80m häck, kula och 800 m. Killarna körde samma grenar förutom kula som var utbytt mot spjut. Det sattes ett antal nya pers såsom Emmy i höjd med 1,45, Hanna persade med 7 sekunder och Oliver med 5 sekunder på 800m, Elina persade i häck och det var säkert några pers till som jag har missat. Förutom de nya persen så gjorde ex Lova en heroisk insats genom att redan från början dra stenhårt i sitt 800 m heat och slutade som 3:a totalt, Hanna blev 4:a i häck och Amanda 3:a i kula.

Under söndagen tävlade killarna i kula och höjd. Tjejerna körde spjut och längd. Madeleine blev 2:a och Maria 3:a i spjut och hela laget överträffade den tidigare bästa noteringen i spjut i Kraftmätningen då de skrapade ihop 2 149 poäng, Hanna 6:a i längd. I höjd satte både Alfred och Jakob nya pers. I längd var det inget persläge för tjejerna med en riktigt kraftig motvind i samtliga hopp.

Avslutningsvis så genomfördes stafetterna på Stockholms Stadion under pågående Finnkamp. Vårt stafettlag bestod av Oliver, Hanna, Lukas, Emmy, Love och Felicia i den sträckordning som de nämns. Eftersom vi låg nia innan stafetten så fick vi springa i andra heatet på bana 8:a vilket gav nackdelen att vi alltid fick gå ut till bana 8 för att växla trots att vi hade ledningen en stor del av stafetten. Vi fightades in i mål och slutade 2:a i vårt heat och 10:a totalt.

 

/ Ulf Fridberg