Fyra medaljer vid SM i Gävle!

Den gångna helgen fortsatte mästerskapssäsongen med inomhus-SM. Denna gång var det Gävles tur att arrangera mästerskapet och vi var det härligt för Götatruppen att få komma till en ny, ljus, stor och välanpassad friidrottshall, Omegahallen. Förutsättningarna var alltså mycket goda för ett bra ISM!

Med några medaljkandidater på skadelistan blev truppen till start till slut endast nio aktiva. Men en stark trupp med flera chanser!

Claudia Payton visade vägen direkt genom att direktkvalificera sig till finalen över 60 meter. Claudia noterade 7.61 som tvåa i sitt försöksheat. I finalen blev det som väntat en hård uppgörelse där Claudia trots en dålig start presterade fina 7.55. Tyvärr hann inte Claudia riktigt ikapp i kampen om bronset utan det kom att fattas en ynka hundradel för prispallen. En fin fjärdeplats för Claudia som säkert har mer i sikte kommande helg på IJSM.

Ida Hansen sprang 200 meter och noterade 25.29 som 12:a i försöken. Ida visar fin form men tyvärr gör en ömmande fot att hon inte riktigt kan göra sig själv rättvisa just nu. Olivia Weslien efteranmälde sig på 3000 meter och visade att vinterträningen gått bra. Det blev en fin sjunde plats och personligt rekord med hela 20 sekunder. Det nya rekordet är 10:06.23. Olivia följde upp detta på söndagen med final på 1500 meter. Även här blev det bra tid och löpning nära det personliga rekordet när Olivia kom in som sexa med 4:35.29. Sabina Hedhag deltog i tresteg och har under säsongen presterat personligt rekord med 11.51. Nu blev det tyvärr tre övertramp i finalen.

I damernas höjdhopp hade vi som vanligt representation. Evelina Erlandsson noterade 1.72 och slutade på en sjunde plats. Träningskompisen Sofie Skoog gjorde som vanligt en fin tävling. Sofie fick verkligen kämpa med sig själv den här dagen och efter rivningar på 1.86 och 1.88 klarade Sofie till slut 1.90 i sista försöket och kunde med det summera en klart godkänd tävling. Hon fick dock se sig slagen av en fint hoppade Erica Kinsey som klarade 1.92. Men en fin silvermedalj till Sofie blev det.

Amanda Malmehed gjorde en mycket bra kultävling med personligt inomhusrekord 15.03 i fjärde omgången. Det var en jämn kulfinal och Amanda slutade trea och knep bronset. Silvret gick för 15.24, så det hade krävts ett overallrekord av Amanda för silvret.

Oscar Vestlund har under några år försvarat mästerskapet i guldposition i viktkastning. I år kom han att bli satt under verklig press. Inför sista omgången ledde Spårvägens Elias Håkansson på 20.28 med Oscar som tvåa på 20.25. Huvudtränare Felix konstaterade att det med 20.25 troligen skulle räcka med 20.28 för Oscar. Och så blev det, Oscar noterade 20.28 och kunde försvara sitt guld från förra året med ett bättre andraresultat! Härlig tävlingsinstinkt av Oscar och personligt rekord i grenen!

Helgens överraskning stod Arvid Ryberg för. Arvid debuterade i Götalinnet helgen innan SM och då blev det personligt rekord med 2.03 i höjd. Nu gjorde Arvid återigen en kanontävling och redan när han klarade 2.01 i andra försöket var en medalj, den första på seniornivå, säkrad. Arvid nöjde sig inte med det utan tog först 2.05, personligt rekord och silvret var säkrat, och sedan 2.08!!! Personligt rekord igen och silver i mästerskapsdebuten för sin nya förening och i seniorsammanhang, grattis Arvid!

Vi summerar alltså, 1 guld, två silver och ett brons. Ett bra facit för föreningen denna helg!

Alla resultat här.

/Johan