Värmland och IF Göta på helgens förbundsårsmöte

Den gångna helgen genomfördes Svenska friidrottsförbundets årsmöte i Eskilstuna. Traditionsenligt är det SM-staden för året som står som värd för vårens årsmöte vilket innebär att friidrotten kommer åter till Eskilstuna i sena augusti i år. Årsmötet samlade drygt 100 ombud från landets alla friidrottshörn och såklart var Värmland representerade med sex delegater. 16 motioner och 3 styrelseförslag behandlades och val till styrelse och valberedning genomfördes. Anders Tallgren lämnade förbundsstyrelsen efter flera år av insatser i framförallt tävlings- och arrangemangskommittén. Anders stannar dock i förbundets internationella kommitté. Ny i förbundsstyrelsen blev Maja Englund men också Götas tidigare kanslichef Stephan Hammar. Vi välkomnar med glädje Stephan tillbaka in i friidrotten. Grattis till förtroendet Stephan!  

Det delades också ut stipendier under mötet och Henrik Larsson fick motta stipendie från friidrottens ungdomsfond för sina fina prestationer under 2017! Grattis Henrik!

Föreningen Elitklubbarna höll också årsmöte och Götas Johan Engberg fick fortsatt förtroende att leda föreningen under 2018.

Nästa år blir det alltså först förbundsårsmöte och strategiska beslut i Karlstad i mars månad och sedan Friidrotts-SM senare under sommaren!

Under mötet kungjordes också att Uddevalla får ta över stafettpinnen efter Göta och arrangera Friidrotts-SM 2020, grattis Uddevalla!

/Johan