Stor succé med två EM-kval vid Bauhausgalan!

Bauhausgalan blev en stor succé i år både resultat, väder och publikmässigt. Även för Göta blev det en kanonbra tävling med årsbästa på samtliga deltagare.

Sofie Skoog hoppade nytt årsbästa genom 1.90 i höjden vilket gav en sjätteplats och framförallt en klarad EM kvalgräns!

Henrik Larsson gjorde sin debut i Diamond League sammanhang och gjorde det med bravur på 200m. 20.85, nytt personligt rekord och sjunde plats i högklassiga startfältet! Dessutom underskriden EM kvalgräns med 5 hundradelar, och har nu alltså kvalat på både 100 och 200m till Berlin EM i Augusti!

I nationella damernas längdhoppstävling hoppade Kaiza Karlén också bra och höjde sitt årsbästa till 6.03. De var väldigt blåsigt nere vid längdhoppet vilket resulderade i många övertramp för Kaiza och endast två godgända hopp, 6.03 och 6.17 med lite för stark vind.

Överlag en mycket bra gala som kanslichef Johan Engberg ska ha en stor eloge för iom sitt medverkande som Meeting Director!

/ Felix