Göta vidare till Kraftmätningsfinal!

Göta till final i Kraftmätningen med god medaljchans!

Götas 14- och 15-åringar var på lördagen i Glanshammar kvaltävling i Kraftmätningen. En andraplats (36 poäng efter Alunda som tog direktplatsen) innebar att laget måste förlita sig på poäng för avancemang. Laget samlade 27550 poäng vilket är fjärde bästa kvalresultatet av alla och den bästa poängen Göta samlat ihop på många år! Avståndet till Hässelby som är kvalets bästa lag är mindre än 1000 poäng så det finns stora chanser att slåss om medaljerna.
Tre lagmedlemmar i varje gren räknas så det räcker inte att mångkamparna och poängmaskinerna Hanna Karlsson och Oliver Ellström gör toppresultat i många grenar t.ex Hannas 12.18 på 80 häck och 5.23 i längd och Olivers 5.92 i längd, 11.49 på häcken och 2.12.05 på 800 m. Inte heller spjutkastarna Madeleine Rehnbergs och Maria Grenegårds stabila resultat på 37.64 respektive 35.36 är det som avgör hur det kommer att gå.
Kraftmätningen är verkligen en lagtävling som kräver bredd och det är de oväntade resultaten och de lagmedlemmar som ställer upp i grenar de inte är vana vid och bekväma med. Höjdhopparen Klara Lindholm ställde lite motvilligt upp i längd och 80 häck och plockar poäng på häcken. När oron för ovana grenar var borta ville hon även vara med i kula. Märta Larsson, 05:a, som var med för att fylla ut, ställer upp i fem grenar av sex och plockar poäng i alla, till och med på 800m som hon lite motvilligt och förskräckt tar uppdraget att ta sig runt för att ta några poäng. Märta nöjde sig inte med att jogga runt, efter en lugn öppning plockar hon placering efter placering på upploppet och springer strax över 2.50. Tyngre kula, högre häckar med längre avstånd och planka i längdhoppet bekom inte Märta.
Även Maria Grenegård visade att hon kan mer än att kasta spjut när hon i brist på medeldistansare springer 800m på 2.48.19. Hon tar också sista sträckan i stafetten över 200 m där hon får gå ut i ledning. Uppsala närmade sig men på upploppet trycker Maria till och för Göta till seger. I stafettlaget, som ledde från start till mål, ingick även Oliver, Hanna, Love Lindström, Felicia Eriksson och Lukas Ellström.
Noterbart är också Jakob Fribergs nya pers på 1.62 i höjdhoppet. Övriga deltagare i laget var Noel Edvinsson, Filip Sundin och Petter Olsson Bjerke.

 

/Hasse Ellström och Felix S.L.