Lyckad SM-helg

När vi summerar helgens SM i friidrott kan vi säga att den var lyckad. Ett flertal medaljer och personliga rekord och platser i landslaget på finnkampen kommande helg.

Efter första dagen hade IF Göta redan tagit 4 medaljer! Först ut att ta medalj var Oscar Vestlund som kastade släggan 67,30 vilket räckte till ett brons. Efter det var det Amanda Malmehed i kula, genom att sätta nytt personligt rekord med 25 cm (och nytt klubbrekord) säkrade hon en bronsmedalj. Samtidigt som Amanda stötte kula var även kvinnornas spjut i full gång, Carolin Näslund och Martina Borgler fanns med bland tjejerna och även dem satte båda nya personliga rekord. Martina med 48,24 som resultat, kryper sig allt närmare 50 meter, och en femte. Carolin som inte varit över 50 denna säsong kaste 53,75 och knep silvermedaljen! Sist ut av götisterna för dagen var Henriks final på 100m. I försöken tidigare under dagen sprang han in med snabbaste tiden på 10.35, i finalen var det kraftiga vindar i ryggen, +4,8, och ett betydligt jämnare i toppen. Med bara en hundradel tog Henrik hem segern och guldet på 100m, segerresultatet 10.14 och snabbast i sverige!

Under lördagen hade herrarna sin höjdhoppning där Arvid Ryberg representerade klubben. Arvid hoppade stabilt och var felfri över 2.01, men därefter tog det stopp för Arvids del som slutade på en femte plats. Jakob Eriksson kastade spjut och följde damernas exempel från gårdagen, nytt personligt rekord på resultatet 68,29 och även han en femte plats. Linda Take sprang final på 1500m, slutade på elfte plats och tiden 5:06.35, nytt säsongsbästa! Erica Larsson i diskus inledde med två ogiltiga kast, tvungen att sätta nästa kast för att få kasta vidare i finalen. Med nerverna i styr kastar hon 44,91 och går vidare i finalen, samma resultat blev även det längsta för henne och Erica slutade på en sjunde plats. Kaiza Karlén och Ida Hansen hoppade längdkval, Kaiza vidare till final medans Ida hamnade

Sista dagen på SM-helgen fanns det fem startande från IF Göta, vi börjar med David Kjellén som sprang 5000m, David sprang på tiden 16:14.31 och gick i mål på en 18:e plats. I damernas höjdhopp blev det en retlig fjärde plats för Evelina Erlandsson med resultatet 1,79, nära på höjden efter vilket också skulle varit personligt rekord. Sofie Skoog som tävlat i Tyskland dagen innan hoppade hem en seger på resultatet 1,89. Kaiza som var i god form och redo för längdhoppsfinalen hoppade 5,98 i första hoppet, i andra hoppet blev det en sträckning i backsidan vilket gjorde att hoppningen var över för hennes del, inget allvarligt för Kaiza som kommer igen! Josefin berg var tillbaka på SM efter två års frånvaro pga skadebekymmer, Josefin kastade 54,94 och slutade på en elfte plats.

Under friidrotts-SM tävlar klubbarna mot varandra, de åtta bästa får poäng som i slutet summeras, IF Götas herrar slutade på en åttonde plats och damerna på femte. Alla resultat hittar ni här.

SM brukar även vara sista chansen att ta sig med till finnkampen och representera landslaget, i år kommer det vara Amanda i kula, Oscar i slägga, Henrik på 100m, Sofie i höjdhopp och Carolin i spjut som representerar seniorlaget! IF Göta bidrar även till truppen i ungdomsfinnkampen där Amanda Fridberg och Gabriel Gunnarsson fått besked att de kommer få delta i grenarna diskus respektive 200m och stafett. Vi önskar alla götister lycka till alla götister som ska tävla i Finland och resterande som ska delta i kil kommande helg!

Foto: Deca text och bild, IF Göta.