Tjurruset – tuffare än någonsin?

Ja, kanske var det här det tuffaste Tjurruset som vi bjudit på under de 27 åren vi arrangerat loppet… Efter en extremt torr sommar kunde man ju befarat att I2-skogen i år skulle bjuda på torra förutsättningar. Tvärtom, efter några veckor med ganska rikliga mängder regn, så tycktes I2-skogen bjuda på tuffare terräng än någonsin. Som vanligt konstruerade IF Göta i år några av de hinder löparna mötte efter vägen men de flesta hinder var av det naturliga slaget. Blöt åkermark, mjuka mossar, sliriga backar och leriga hålor. Precis som Tjurruset ska vara! Banan som mätte ca 13km innehöll löpning på stigar, löpning genom mossar, det numera klassiska drethôle, kryphinder, ett spurtpris i en kohage samt utmaningar från våra partners Stena och Hemvärnet. Visst låter det kul!?

Årets segertid som var högre än vanligt, bekräftade även den att terrängen i år var tuffare än tidigare. Götisten Niklas Wassberg fick tampas emot klubbkamraten Viktor Dreierbakken ända in på spurtrakan innan han kunde springa igenom målsnöret. Detta efter att till och med ha kommit  en bit fel längs vägen som korrigerades direkt av oss på arrangörsklubben. Ytterligare en klubbkamrat som trots sin orienterarbakgrund gjorde debut på Tjurruset, sprang också hem damklassen med bravur. Linda Take och resten av alla löpare som gick i mål idag visade prov på precis det man behöver i Tjurruset, pannben och jävlar anamma.

Utöver Tjurrusets 3 000 deltagare tog vi under dagen emot över 500 ungdomar som sprang Kalvruset och minst lika många Minikalvar. Totalt lockade alltså Tjurruset i Karlstad i år till sig 4 000 deltagare vilket vi är mycket glada över. Vi hoppas att vi gav er en härlig löparupplevelse, inte minst med hjälp av våra fantastiska huvudsamarbetspartners KMTI som stod för uppvärmningen i såväl Tjur-, som Kalv- och Minikalvruset. Liksom för Tjurrusets bana var även Kalvruset och Minikalvrusets bana i år av det lite tuffare slaget där kalvarna i år fick ta sig igenom fler geggiga partier och minikalvarna fick även de bli blöta om fötterna.

Inramningen runt tävlingen stod våra partners och utställare för: KMTI, NWT, Scandic, Yamaha Center, Lecab, Bravida, Nordea, Solberga konfektyr och Hemvärnet. Ett stort tack till er för ett gott samarbete! Andra samarbetspartners under Tjurruset har varit Räddningstjänsten, Vitamin Well, Barebells, STENA, McDonalds, Chaos Event, JK Ljud&Ljus, RentaTent, Karlstad kommun, Region Värmland, CityTryck.

Ett stort tack till alla er 250 funktionärer som hjälpte oss att genomföra detta arrangemang, som vanligt med god kvalité. Överskottet från arrangemanget går tillbaka till IF Götas barn- och ungdomsverksamhet vilket känns extra bra.

Om du vill läsa om loppet kan du göra det här!

Är du nyfiken på att se bilder från årets lopp så kan du göra det här!

 

Tack för i år, vi ses igen!

/ Hannah genom IF Götas kansli