Götas ungdomsspel 2020

26-27 januari, Götas ungdomsspel inomhus 2019. vi kan inte annat än summera helgen som väldigt lyckad, både för oss som arrangör men framför allt för alla aktiva!

Götas ungdomsspel 2020, ett snöfritt 25-26 januari, men det spelar inte inomhusspelen någon roll! Efter summering av helgens tävlingar så kan vi summera den som lyckad.

Det var som alltid en massa glädje och även några tårar bland de aktiva under helgen. Några höjdpunkter under helgen var Henrik Larsson som jagade hallrekordet på 60m som ligger på 6.70s. Henrik fick två försök då det väntade försök och därefter final. Under försöken sprang han in på 6.74s så det fanns inom räckhåll, under finalen gick det fortare, tyvärr räckte det inte till ett nytt hallrekord utan slutresultatet för Henrik blev 6.72 sekunder på 60 meter. Dag 2 av Götas ungdomsspel 2020 bjöd på en spännande längdhoppstävling dör damer. Det blev en tippel göta-uppgörelse som slutade med Erica Jarder som segrare på resultatet 6,27m. Silver och bronset stod mellan Kaiza Karlén och Emilia Kjellberg, och med bara en centimeters skillnad så knep Kaiza silvret på 6,22m. Samma tävling förra året, 2019, var det ombytta roller, då segrade Emilia över Kaiza med endast en centimeter. Det är tre starka längdhoppstjejer som nu alla tävlar under samma klubb. Vi ser fram emot ett spännande startfält på SM inomhus i längdhoppet senare i februari.

Detta var bara ett axplock av helgens tävling och samtliga resultat hittar du här.

Henrik Larsson i final 60m med klubbkamraterna Melker Gustavsson, Victor Pettersson och Gabriel Gunnarsson.

 

/Mikael, IF Göta Karlstad