Karlstad 6-timmars 2020

Det var åter igen dags att plocka fram pannbenet för de 68 deltagarna i årets upplaga av Karlstad 6-timmars. Något som gör denna tävling till extra rolig är att det varje år blandas helt nya deltagare med deltagare som varit med flera år i rad. Detta år var det inte mindre än 26 helt nya, medans 2 personer vad där för 12e året i rad, det ska då tilläggas att Karlstad 6-timmars har pågått i just 12 år så de har varit med under varje år. Vi fick även en ny ledare i den totala 6-timmars längden, på 10 st Karlstad 6-timmars har Peter Lembke summerat ihop över 50 sprungna mil, helt klart en imponerande bedrift. Årets tävling höll även en hög nivå då det var hela 5 stycken löpare som sprang över 7 mil.

På herrsidan så stod André Rangelind från IF Göta på startlinjen, efter att blivit tvungen att bryta loppet 2019 på 28km var han nu på plats för revanch. Och mycket riktigt blev det en revanch, han tog kommandot från första början och tog hem segern efter 6 timmars springande. André sprang hela 80 058m! Andra och tredjeplatsen togs av Johan Segerström och David Blecko på 75 870m och 75 394m. På damsidan var det Karolina Biwall Hellman från Västerås Löparklubb som tog hem segern för andra året i rad, likt André tog hon kommandot från start och släppte den aldrig. Karolina slutade på resultatet 65 985m efter 6 sprungna timmar. Andraplatsen hölls av Hannah Wallman som fick ihop 61 543m som resultat, på tredjeplats kom Nina Eibring på resultatet 60 612m.

Nu finns samtliga resultat inklusive marathontid samt timpasseringar i vår resultatbörs