Minna tillbaka på riktigt

På hemmaplan hade vi inomhus SM i friidrott, över atlanten var Minna Svärd som efter lite frånvaro från både träning och tävling igång igen! Minna gjorde nämligen något historiskt genom att sätta nytt rekord med att vara den mest segerrika i skolmästerskapen som är en stor del i college USA. Hon har under sina år i USA tagit inte mindre än 9 segrar totalt i skolmästerskapen! Fyra i stavhopp, tre på 400m och sedan stafett. Helgen bidrog till de tre senaste, seger i stav på 3,84, stafettseger där Minna tog sista sträckan, notera att hon fick springa mellan sista stavhoppen och stafetten! och även guld på 400m.

På 400m sprang Minna på 55,87 vilket också räckte för att kvala in till de nationella inomhusmästerskapen som går om tre veckor.

Allt detta trots bilolycka (som hon klarade sig oskadd från), corona och köldkaos i Texas de senaste månaderna så visar Minna god form och mentalitet!

Spännande att följa dramatiken på andra sidan havet och Minnas utveckling! Och grattis Minna!

NWT har skrivit en artikel om Minna som du kan läsa här.