Fina resultat i säsongsavslutningen

Den annorlunda och coronaanpassade friidrottssäsongen är snart över men föreningens aktiva presterade bra ända in på sluttampen. I USA fortsätter Minna Svärd att prestera bra. Den här gången var det 400 meter som stod på programmet och Minna noterade fina 55.46 (obekräftat) i försöken och sedan vann hon B-finalen på 55.49 vilket räckte till en tredje plats totalt. Tiden gör Minna till Sverigetvåa i år på distansen!

Jonas Leandersson tävlade i Sollentuna i fredags och visade återigen på finfin form. Han följde nu upp sitt klubbrekord och EM-kval på 3000 meter med att springa 5000 meter på 13.49.43, en fantastisk tid som placerar honom som trea i Sverige genom tiderna. Låt vara att distansen är ovanlig inomhus men jämför vi med Jonas bästa notering utomhus som är 14.17 så förstår vi att formen är mycket bra! Den tidigare bästa noteringen i Göta hade Per Jakobsen (numera Alsterdal) med 14.19. Utomhus har bara Claes Nyberg noterat en snabbare tid i Götalinnet. Bra jobbat Jonas!

/Johan