Kval till lag-SM och flera EM-kval

Under helgen befann sig Götas herrlag i Norrköping för kval till lag-SM. Norrköping bjöd på fantastisk sommarväder och fina förhållanden och Göta kunde ställa i princip bästa möjliga lag på startlinjen. Förutsättningarna var lika enkla som svåra, vinnaren skulle gå vidare till årets lag-SM final i Halmstad om en månad. Laget att slå var Malmö AI som för några år sedan började sin lag-SM resa igen. Malmö skulle enligt pappret vara för svåra men inledningsvis tog Göta pluspoäng mot kalkyl och matchen levde längre än väntat. Till slut blev Malmö dock för bra i för många grenar och herrarna slutade på en hedersam andraplats vilket innebär att föreningens damlag får åka själva till lag-SM finalen om en månad.

Henrik Larsson visade fin form i säsongsdebuten på 100 meter när han noterade 10.51 i motvind och vann med 6! tiondelar. Två unga talanger som visade framfötterna var Jacob Åhman på 800 meter och Nils Erixon på 1500 meter. Båda slog personligt rekord på sin distans och Jacob noterade fina 2.03, det är ett riktigt bra resultat för blott 14-åriga Jacob. Alexander Hult slog personligt rekord på 200 meter som tvåa i säsongsdebuten. 22.13 var en väldigt bra start. Oliver kunde bidragit i flera grenar men nu fick den unge mångkamparen bidra på ovanliga 400 meter häck. Oliver gjorde det riktigt bra och tog viktiga poäng som tvåa. Oscar Vestlund fortsätter att övertyga. Över 70 meter i slägga igen men också bra kulstötning där han blev tvåa med 14.66. Detta för att nämna några av insatserna i herrlaget.

Alla resultat från lagmatchen här.

Det var fler som gladde under helgen!

Hanna Karlsson befann sig i Borås och sprang där 400 meter häck på nya personliga rekordet 59.59. Resultatet är inte bara pers med 1,5 sekunder utan också JEM-kval med god marginal.

På hemmaplan i Karlstad tävlade bland andra Lova Perman och även hon klarade kvalgränsen till JEM i Tallinn. Lova sprang 400 meter slätt och noterade fina 55.15, bara tiondelar från personbästat.

Vi gratulerar både Hanna och Lova till finfina prestationer! JEM avgörs i Tallinn 15-18 juli.

Emilia Malmehed slog till med personligt rekord i kula med fina 14.17. Här är JEM-kval för U23 satt till 14.50 så även Emilia har alla möjligheter. Detta EM avgörs också i Tallinn men helgen innan, 8-11 juli. Härligt Emilia!

Emilia Kjellberg hoppade bra längdhopp under lördagen och noterade 5.99 i kännbar motvind -1,6. Resultaten från lördag finns här och söndag finns här.

I USA avgjordes nationals och Minna Svärd tävlade igen på ett strålande vis för sitt universitetslag. Minna slutade trea på 400 meter häck på tangerat personligt rekord 58.13. I stafetten 4×400 meter noterades Minna för höga 53 sekunder på sin sträcka. Stort grattis Minna! Spännande fortsättning följer för Minna som vi nu välkomnar hem till Sverige och Tingvalla!

Flera götister tävlade under helgen, följ resultatutvecklingen via vår resultatbörs!

/Johan