Ståhl och Pettersson ansluter till Folksam Grand Prix i Karlstad

Förberedelserna pågår för fullt inför Karlstad Grand Prix den 22 juni. Idag kan arrangörsföreningen IF Göta Karlstad berätta att Daniel Ståhl och Simon Pettersson ansluter i raden av svenska friidrottsstjärnor som OS-laddar på Tingvalla i Karlstad. Så sent som i helgen slog Simon Pettersson personligt rekord med 69.48 vilket gör honom till världstrea i år i grenen. Regerande världsmästaren Daniel Ståhl kastade 69.11 men ett övertrampskast mätte svindlande 73.83. Det är ingen tvekan om att det kommer att bli långa diskuskast i Karlstad den 22 juni.

  • Det är otroligt kul att Daniel och Simon väljer Karlstad igen, allra helst nu när de är i så bra form båda två, säger Johan Engberg IF Göta som också passar på att gratulera Simon till det nysatta personliga rekordet.

Banrekordet på Tingvalla är klart hotat, det är Ståhl som har det med 69.23 från 2019.

Internationellt motstånd till Duplantis

Sedan tidigare vet vi att världens bästa friidrottare just nu Armand Duplantis kommer att hoppa på Tingvalla återigen. Vi vet också att han får motstånd i form av John Ernest Obiena från Filippinerna som hoppat 5.86 tidigare i år. Idag är det också klart att VM-trean från Doha 2019 Piotr Lisek kommer till Karlstad Grand Prix. Polacken, med personliga rekord 6.02, återvänder alltså för att möta Mondo igen. Även belgaren Ben Broeders kommer tillbaka till Tingvalla i en stavtävling som blir något utöver det vanliga.

Fanny Roos finns också med på startlistan i Karlstad sedan tidigare. Fanny noterade i helgen nytt svensk rekord med 19.30. Nu är det klart att hon får sällskap i ringen av sin manliga kollega, sverigeettan Wictor Petersson. Wictor med personliga rekordet 21.15 och årsbästat 20.90 hotar i varje tävling det svenska rekordet signerat Hans Höglund på 21.33. Banrekordet i kula på Tingvalla, ett av dom äldsta, är därmed också under attack, amerikanen Al Feuerbach stötte 21.35 vid OK-galan 1974.

Biljetter till arenan

Det blir alltså en världsklasstävling i Karlstad den 22 juni. Soffbiljetter har funnits och finns fortfarande för de som önskar följa tävlingarna via SVT mellan 18-20. Idag släpps också 500 livebiljetter via Tickster. Varmt välkomna!