Braksuccé på JSM

Att IF Göta på juniornivå är starkt vet vi sedan länge. Framgångarna har varit många genom åren men tycks nu har nått en helt annan nivå, framförallt i sprint- och löpgrenar. Efter helgen kan vi tillgodoräkna oss hela 9 medaljer fördelade på 5 guld, 3 silver och 1 brons!

Lovisa Ellström har under det senaste året haft en god utveckling. Under helgens JSM-tävlingar i Linköping slog hon till med ett nytt personligt rekord på k22 400m häck med tiden 1:03.54 s, vilket betydde en starkt guld. Framgångarna stannade dock inte här för Lovisa. På 400m sprang hon även hem ett silver på tiden 57.09 s, vilket också var ett nytt PB.

I klassen under imponerade Hanna Karlsson stort redan i försöken på f19 200m. Tiden 24.85 s betydde ett nytt PB och en enkel finalplats. Väl i finalen var det inget snack om saken, Hanna kunde springa hem guldet på ytterligare en finfin tid på 24. 94 s, denna gången i lätt motvind.

Men framgångarna för Hanna var inte slut. På söndagen var det dags för 400 m häck, i  en gren där hon tidigare under sommaren tävlade på JEM. Favorittrycket låg med detta sagt på just Hanna, något som inte märktes nämnvärt då hon enkelt kunde springa hem ännu ett guld på tiden 1:00,35 s.

Under förra säsongen gjorde Lova Perman braksuccé med kraftigt sänkta PB, framförallt på 400m där hon efter ytterligare utveckling i år är Sverigetrea för seniorer. Götalöperskan fortsatte under JSM i Linköping att imponera med två fina guldmedaljer. Den första kom under lördagen på just 400m i f19-klassen, där hon först enkelt kunde ta sig vidare från försök, för att sedan vinna finalen på den utmärkta tiden 54.73 s. Efter ett behagligt försök på lördagen kunde Lova på söndagen springa hem sitt andra guld på f19 800m. Detta med tiden 2:07.77, endast sekunden från hennes PB satt tidigare i sommar.

Ännu fler löparframgångar stod Wilma Karlsson för under helgen. På fredagens f19 2000m hinder kunde Wilma knipa ett silver efter en spurtstrid med tiden 6:43,38. Och efter lite välbehövlig vila var det på söndagen dags för 3000m vilket också gav god utdelning. Med ett nytt personligt rekord på 9:56.88 kunde hon ta sig över mållinjen på en bronsplats. Av medaljörerna var det endast Wilma som slog till med PB, vilket är en stor bragd i sig!

Värt att notera är att alla ovanstående tjejer är träningskompisar och har Jonas Asplund som coach!

Den Värmländska kasttraditionen fortsätter att hållas vid liv. Emilia Malmehed, k22,  var på förhand stark medaljfavorit, något hon lyckades leva upp till med råge. Med en stark serie av stötar, där den längsta mätte ett nytt PB på 14.59m, kunde Emilia tillgodoräkna sig en finfin silverpeng. Emilia hade alla stötar godkända och var den enda i startfältet som slog PB, helt enkelt bäst när det gäller!

/Simon K