Blodomloppet tillbaka i fysiks form

Ett gråmulet och kylslaget Tingvalla kunde den 26e augusti 2021 äntligen arrangera ett motionslopp igen, fysiskt! Föreningen har inte arrangerat ett motionslopp ute sedan november 2019. Men nu är vi tillbaka! och vi hoppas kunna fortsätta i den takt vi har.

Pandemin som härjat håller fortfarande på men detta är ett formbesked att vi rör oss i rätt riktning! Blodomloppet som gjordes för 5:e gången i Karlstad fick en blygsamt antal deltagare på 500 personer. Men under rådande tider så känns det som en jättesiffra!

Foto: Fredrik Karlsson, Solstafoto

Blodomloppet fortsätter vara en plats för arbetskamrater att träffas och göra en aktivitet tillsammans för att avsluta kvällen med en picknick. Vissa ställer upp med ett lag medans större företag ställer upp med flertalet lag (ett lag består av 5 personer). Banan som bjuder på både vatten och natur, 5 och 10km blev i år en mer utmanande bana då starka vindar säkerligen gav löparna ett mer motstånd. Men trots de kunde vi bara ta emot leende deltagare över mållinjen!

I tävlingsklasserna var det ungdomarna som visade framfötterna, på herrarnas 5km segrade Jakob Åhman på 17:26. En bra och lovande tid och värt att notera är att denne Göta-löpare bara är 14 år! Även på tjejsidan så var det IF Göta först över mållinjen, Wilma Karlsson född 2003 sprang in på 19:11, enda tjej under 20 minuter på damernas 5km. På 10km herrar så även där hade vi Göta i toppen! Niklas Wassberg sprang hem segern på 34 minuter och 9 sekunder, bara minuten bakom sig hade han klubbkompisen David Kjellén. På damsidan vann den av Kerstin Näslund från Torsby på 47:01.

Foto: Fredrik Karlsson, Solstafoto

Med de orden vill arrangörsföreningen IF Göta tacka alla inblandade för att ni bidrog till den 5e (återpremiären) upplagan av Blodomloppet i Karlstad och vi hälsar er varmt välkomna tillbaka igen nästa år! Med förhoppningen att vi kan samlas i större grupper.  Ett extra stort tack till er funktionärer som genom era insatser gör det möjligt för Värmland och Karlstad att arrangera löpevenemang som Blodomloppet. Sist men inte minst, tack till er som under arrangemanget anmälde er som blodgivare, tillsammans räddar vi liv!

Foto: Fredrik Karlsson, Solstafoto

Bilderna är tagna av Fredrik Karlsson, Solsta Foto.

/Mikael Larsson med IF Göta Karlstad