Stockholm Marathon – Leandersson tredje bästa någonsin och klubbrekord!

Jonas Leandersson har under säsongen 2021 gått från klarhet till klarhet. Den tidigare världs- och europamästaren i sprintorientering satsar sedan några år tillbaka endast på långdistanslöpning, och han gör det med bravur.

Helgens Stockholm Marathon blev en riktig löparfest med många fina resultat. Göta-löparen hamnade i en fyrmannaklunga där han efter en tid kunde glida ifrån de andra tre, en av dessa var den meriterade Mustafa Mohamed som fick se ryggen av ett rött Göta-linne segla i väg. Leandersson tappade endast 54 sekunder på den andra halvan av loppet, som också var den tuffaste delen med tre branta stigningar.

Med tiden 2:16:40 passerade Leandersson mållinjen, vilket betydde den tredje bästa svenska debutanttiden genom tiderna! Det betydde också klubbrekord med 2,5 minuter då han klarade Colin McIntyres tidigare rekord på 2.19! Det finfina noterade resultatet räckte till en elfteplats i loppet och en fjärdeplats bland svenska deltagare. Jonas som hade siktet inställt på en tid runt 2:20 var såklart efter målgång “oerhört nöjd”, och bär med sig en grym känsla inför framtida Marathon.

Med detta lysande avslut kan Jonas nu summera säsongen och tillgodoräkna sig bland annat ett SM-brons på 10 000 m och tiden 1:43:38 i Lidingöloppets tremil.

Fantastiskt Jonas!

/Simon Karlén och Kansli