Tre medaljer på ISM i Växjö – många fina resultat

Vid tävlingar i Växjös Telekonsult Arena blir det alltid bra resultat. De hårda banorna skapar förutsättningar för snabba tider och höga/långa hopp. Göta ställde upp med en trupp på 11 aktiva vilket resulterade i tre medaljer och många fina resultat.

Den första medaljen för helgen bärgade Lova Perman på K 800 m. Lova som haft en lysande inomhussäsong, med flera personliga rekord och svenskt juniorrekord, fick en fin resa genom hela loppet där hon kunde ligga i rygg på favoriten Hanna Hermansson. Med ett starkt sistavarv korsade Perman mållinjen som tvåa med tiden 2:06,96, mindre än en sekund bakom Turebergslöperskan. På tre ISM-starter har hon nu tagit två medaljer. Silvret i Växjö är hennes bästa placering på ett inomhusmästerskap (hittills).

Nästa medalj stod Kaiza Karlén för i K längdhopp. Tävlingen kom att bli den beddmässigt bästa ISM-tävlingen genom tiderna där storfavoriten Khaddi Sagnia vann på 6,69 m följd av Kaiza på det nya personliga rekordet 6,47 m. Silvret är hennes tredje SM-medalj inomhus och med det fina resultatet seglar hon upp på en sjundeplats genom tiderna på sverigebästalistan. Hennes tidigare PB fick sig en putsning två gånger, först med ett hopp på 6,41 m och sedan med ytterligare sex cm i den avslutande omgången.

Henrik Larsson har under vintern visat en ny nivå med många snabba lopp. Efter att enkelt tagit sig vidare till final var förväntningarna höga på nya snabba tider. Placeringsmässigt var det inget snack om vem som var den snabbaste löparen för dagen. Henke accelererade fint ut från startblocken och kunde korsa mållinjen med betryggande avstånd till resterande fältet. Tiden skrevs till det nya tävlingsrekordet och personliga rekordet 6,60 s. Ännu ett guld till samlingen och även ett IVM-kval till Belgrad som går av stapeln om dryga tre veckor. Ett mäktigt lopp av Henke!

Hanna Karlsson tog sig under fredagen till final på 400 meter. Finalen var på pappret mycket jämn och när löparna skulle gå in på gemensam bana bekräftades det förutspådda. Tyvärr, för Hannas del, blev det stökigt och Hanna blev knuffad helt ur spår och loppet var kört. Mycket tråkigt för Hanna som såg ut att gå in först på gemensam bana om detta inte inträffat. Även mycket tråkigt utifrån att hon annars verkligen hade varit med och krigat om ädlaste valör. Nya tag och revansch nästa helg!

Olivia Weslien tog sig till final på 1500 meter i vilken hon gick en stenhård fight om bronset i en klunga bakom en Turebergslöpare. Olivia krigade otroligt bra och avslutade snabbt och tog en finfin 5e plats i finalen. En meriterande placering i ett stenhårt startfält. Kul Olivia!

Melker Gustavsson gjorde säsongsdebut och samtidigt debut i senior-SM sammanhang. Melker tävlade bra där han gjorde 6,99 m och gick till final där han slutade på 7e plats. Bra jobbat Melker och kul inför kommande helgs junior-SM.

Alexandra Nilsson slog personligt rekord i vikt med 16.23 m och slutade 13e i en grym final. Amanda Fridberg noterade i samma tävling nästpers med 16.29 m på en 12e plats. Lovisa Ellström sprang 800 meter men tillbaka efter sjukdom blev det för tidigt så Lovisa valde att bryta efter 600 meter. Lathifa Afrah debuterade i senior-SM och noterade 59.10 s i försöken på 400 meter. Ett bra lopp av unga Lathifa som tar med sig mycket erfarenhet in i framtiden. Emilia Malmehed stötte kula där hon slutade på en 10e plats med resultatet 13,39 m efter bekymmer med en hal ring. Emilia tar även hon revansch kommande helg!

/Kansliet