Karlstad 6-timmars – dubbla Götasegrar

Våxnäshallen har varit en plats för idrottsliga drömmar med blod, svett och tårar under fyra decennier. Och visst passade det perfekt med att inofficiellt utviga den gamla byggnaden med arrangemangsårets mest krävande tävling, den 13:e upplagan av Karlstad 6-timmars. Till start fick vi se rekordmånga götister med åtta manliga löpare och två kvinnliga, där två av dessa kunde vinna sina respektive klasser. Totalt sett var det 40 löpare som förgyllde de sex timmarna med löpning på hög nivå. Sammanlagt sprangs det under dessa timmar 10 770 varv motsvarande ca 208 mil. Med i loppet fanns Annica Johansson och Birgitta Eriksson, två riktiga kämpar som varit med från första början och gjorde sitt 13:e av 13:e 6-timmars.

IF Götas Anna Nyström vann damklassen med 337 sprungna varv (ca 65 km). Vinsten satt långt inne och hon var ständigt jagad av tvåan i loppet, Miriam Monfelt Stade, som slutade endast ett varv efter Anna. Även Miriam representerar IF Göta. På den manliga sidan var det som förväntat André Rangelid som tog sig allra längst med sina 380 varv (ca 74 km). André kroknade emot slutet men vann ändå med 13 betryggande varv. Båda Anna och André öppnade starkt och ledde sina respektive tävlingar från första löpsteg. John Naeslund från Grillstad Raiders plockade många metrar och kunde efter helgens lopp gå från andra plats upp i täten av Marathonligan. Naeslund är nu den som samlat på sig flest sprungna meter under Karlstad 6-timmars historia.

En fullständig resultatlista med mellantider, Marathontider och antal varv går att läsa på IF Götas hemsida.

/Simon K