Fortsatt stark Minna, Europacupen i kast och återbud av Henrik

I Pittsburg tävlade under helgen Minna Svärd som under inomhussäsongen visat storform. På den överlånga (300 m) och odoserade banan kunde hon korsa mållinjen som tvåa i K 400 m B-final på tiden 54,52 s, för att vidare ta en sjundeplats i K stavhopp på resultatet 3,95 m. På stafetten 4×400 m kunde hennes lag, Texas A&M, plocka hem en andraplats, i ett lopp där Minna gjorde en stark sistasträcka. Härligt jobbat Minna!

Utomhussäsongens allra första kasttävling sker allt som oftast i staden Leiria i Portugal. Här möts kastare i världsklass för att känna på formen inför sommarens intensiva tävlingsschema. På plats fanns IF Götas kulstöterska Emilia Malmehed som under vintern slagit flera personliga rekord, som längst 14,31 m. Helgens tävling blev inte som Emilia tänkt sig med fem kryss i protokollet följt av en stöt på 12,80 m. Oavsett resultat är tävlingen i Leiria en chans att samla erfarenhet inför framtiden. Sommaren kommer bli grym!

Henrik Larsson kom under tisdagen med det tråkiga beskedet att han inte kommer delta på IVM i Belgrad kommande helg. En känning i baksida lår stoppar honom från att kunna göra sig själv rättvisa. Henke som under vintern visat strålande form tar helt enkelt det säkra före det osäkra och siktar mot sommarens mästerskap. Vi håller tummarna för en snabb återhämtning!

/Simon K