IUSM i Göteborg

Under den gånga helgen arrangerades IUSM för 15–16 åringar i friidrottens hus i Göteborg. Totalt hade Göta 14 aktiva som tillsammans gjorde 27 grenstarter. Förutom bra sammanhållning och ett härligt hejande kunde vi sammanfatta helgen med hela 17(!) personliga rekord och en bronsmedalj.

Jacob Åhman tog sig under lördagen enkelt vidare till söndagens final på 1000m i P15. Efter en snabb öppning och en tuff spurtuppgörelse slutade Jacob på en fin tredjeplats på nya personliga rekordet 2:36.50 min. Stort grattis Jacob!

Leo Blomberg visade att han tagit löpningen till en ny nivå. Trots en ömmande fot sprang han på 7,46 sek (Pb med 6 hundradelar) i både försök och semifinal i P15 60m. Han följde en timme senare upp det med 7.47 sek i finalen, vilket räckte till en 5e plats.

I F15 längd hade vi fem Götister som deltog. Många pers för tjejerna och för Elin Rubertsson fattades ynka 6cm för att gå vidare till final. Även Victor Borsch (P15) slog till med personligt rekord i längdhopp.

Under lördagen sänkte Ali Dawood sitt gamla rekord på 400m med nästa två sekunder(!) i försöken, vilket tog honom vidare till söndagens B-final. Ali förbättrade sedan sin tid med ytterligare 38 hundradelar i finalen. Det nya personliga rekordet (53.87 sek) räckte till en 7e plats i P16.

Fredrik Jansson fick vänta länge innan det på lördagskvällen var dags för viktkastning för P15. Men visst var det värt att vänta på! Fredrik slog sitt gamla rekord med nästan 2 meter(!) och hade dessutom ett ännu längre kast som tyvärr hamnade lite utanför sektorn. Härligt Fredrik!

I F15 och F16 hade vi totalt 7 tjejer till start på 60 meter. Fina resultat av samtliga där bland annat Nova Rosengren (F16) slog till med ett ordentligt personligt rekord. Första gången under 9 sekunder och med marginal dessutom (8.78 sek)! Amanda Karlsson (F15) slog inte bara Pb på 60m utan även på 200m och längd. Bra jobbat allihop!

Samtliga resultat finns att ta del av här.

Victor Borsch hoppade nytt personligt rekord i P15 längd

Amanda Karlsson (F15) slog personligt rekord i samtliga tre grenar som hon ställde upp i.

Manne Moberg sprang 60m i P15.

 

/Madde