Hanna Karlsson tog silver på JVM!

IF Götas Hanna Karlsson inledde sitt junior VM äventyr på  tisdagen där hon sprang i försöksheat fem. Karlsson tog sig vidare på direkt kvalificering efter att hon sprang hem sitt försöksheat på 59.38. 

Semifinalen gick redan dagen efter försöket och konkurrensen var tuff. Detta var inget som stoppade Hanna från att gå ut på banan och köra sitt egna race. Med bestämd och stark löpning sprang Hanna in på sitt nya personliga rekord, 57.34! Vilket var pers med över en sekund! Inte nog med att hon persade, utan hon direkt kvalificerade sig med sin andra plats i heatet till torsdagens final lopp. 

Finalen blev även den en succé! Hanna som redan hade slagit sitt personliga rekord under junior VM med mer än en sekund, drog till med ytterligare ett personligt rekord. Denna gång blev tiden 56.71, som lägger henne högst upp i Sverige statistiken, och Karlsson tar hem junior VM silvret på 400mh! 

Stort grattis till en MAGISK insats! 

/Kansliet