Härligt SM i Norrköping

I helgen avgjordes senior SM i Norrköping och Göta hade 20 aktiva som deltog. Norrköping bjöd på regn och blåst men härliga prestationer. Bland annat två Guld, ett silver och ett brons! 

 

Fredag

På fredagen drog SM tävlingarna igång och först ut var Oliver Ellström, Oscar Erixon och Melker Gustavsson i längd kval. Oliver Ellström hoppade i kvalgrupp A och längsta hoppet mätte 6.71m. Oscar Erixon och Melker Gustavsson hoppade i kvalgrupp B där Oscar hoppade 6.38m och Melker hoppade 6.36! 

 

Emilia Kjellberg var näst på tur att tävla i 100m där hon sprang i första försöks heatet. Tiden blev 12.25 och räckte till en 11e plats. 

 

Vid samma tid började även Kvinnors Spjut final där Carolin Näslund representerade Göta. Hon är fjolårets SM Guld medaljör och redan i andra kastet i årets SM tävling slängde hon ut spjutet på 50.68m. I sista omgången klarade Carro att öka ytterligare några centimeter och spjutet landade på 50.96m. Näslund tog första platsen och fick därmed SM GULD och lyckades försvara sin SM titel från fjolåret tävling med sin fina prestation! Något som också ska nämnas är att Carro hade de två längsta kasten i tävlingen! 

 

Henrik Larsson sprang 100m försök under spjut tävlingens gång. Han var i första heatet och blev tilldelad bana 1. Trotts banan sprang Henrik in i mål på tiden 10.33 i vad som såg ut som ett kontrollerat och väl utfört lopp!

 

400m försöken för Kvinnor avgjordes under tidig kvällstid och där deltog götisten Lovisa Ellström. Lovisa sprang i försöks heat nummer två på bana 7. Inte alltid enklaste banan när man inte har någon utanför sig, utan man får springa väldigt ensam. Trotts det gjorde hon ett kanon försöks lopp och kvalade in till 400m finalen på tiden 56.55. 

 

Jakob Eriksson kastade Spjut Final där hans längsta kast kom i femte omgången. Kastet lydde 67.16m och räckte till en fin femte plats! Under spjutkastningens gång fick dem anpassa sina kast efter olika löpningar, bland annat 3000m hinder där Göta hade en deltagare. Meija Peterson sprang i mål på tiden 10:54.39 och tog hem sjätteplatsen! Grym insatts av Meija, speciellt med tanke på att loppet var hennes första ”träningspass” sen hon blev frisk från en förkylning.

 

Avslutande för SMs första dag blev 100m finalen för män. Här hade vi Götas Henrik Larsson på bana fem. Larsson tog hem Guldet i år igen och tiden blev 10.30, tre hundradelar snabbare än försöket!

 

 

Lördag: 

Lördag morgon inleddes med 400mh försöket för kvinnor. Lathifa Afrah och Minna Svärd sprang båda fast i olika heat försöks heat. Svärd sprang i heat 1 på bana fem och tog hem heat segern på 60.57. Lathifa sprang i andra heatet på bana sex på tiden 63.06. Båda gick vidare till final! 

 

Samtidigt som 400mh började även kvinnornas släggkval. Där hade if Göta Emma Palmgren, Amanda Fridberg och Alexandra Nilsson på plats. Emma Palmgren kastade 53.87m och kvalade till släggfinalen med sjunde längsta kastet. 

Amanda Fridberg kastade 49.06 och Alexandra Nilsson kastade 47.79! 

 

Kvinnor Längd kval var nästa gren som Göta hade en representant i, Emilia Kjellberg! Hon startade kvalet lite nervöst med två övertramp men i sista kval hoppet slog hon till med 6.07m och en finalplats! 

 

I män 200m försöken hade vi två götister som sprang i samma heat, heat tre. Alexander Oliver på bana tre sprang i mål på tiden 22.00 och Oliver Ellström på bana åtta sprang in på 22.08. 

 

Diskus kvalet för kvinnor där Göta representerades av Erica Larsson och Amanda Fridberg började strax efter att 200m försöken var slut. Erica kastade bara två kast i kvalet då det andra kastet säkrade henne till finalen. Kastet blev 47.17m. Amanda kastade 40.55m! 

 

Finalpasset för dagen drog igång efter 14:00 och första getosten ut var Olivia Weslien som sprang 1500m finalen. Det blev ett extremt taktiskt lopp där ingen ville gå upp och dra täten i de blåsiga förhållanden. Loppet avgjordes därför på en spurt som blev mellan 200-250m lång och Olivia hänge med grymt! Olivias sluttid blev 4:42.97 och hon sprintade in på en sjätte plats! 

 

Lördagens SM medalj stod Oscar Vestlund för! Ett brons tog han hem i slägg finalen när han kastade 62.63 i fjärde kastet! 

 

Nästa götist på tävlingsbanan var Evelina Erlandsson i höjd. I riktigt blåsiga förhållanden hoppade hon  1.69m och det räckte till en sjunde plats! 

 

Samtidigt som Evelina hoppade, klev Lovisa Ellström ut på banan för att springa 400m finalen. Med en hårt öppning på första 200m i motvinden gick Lovisa i mål på 57.14 och en åttonde plats! Lovisa körde en tuff dubbel när hon en timme och 15 min senare sprang 800m försök. Med mycket mjölksyra i benen sprang Ellström in på tiden 2:16.36! 

Träningskamraten Ella Holmqvist sprang även hon 800m försöket, till skillnad från Lovisa så sprang hon i heat två. Hennes tid stannade på 2:17.84! 

 

 

Söndag

Inledande på SMs sista dag var Erica Larsson som kastade diskus finalen! Erica fick iväg diskusen hela 47.22m och tog en nionde plats! 

 

Emilia Kjellberg hoppade sedan sin längd final där det blåste mycket men även lite ojämnt. Svåra förhållanden för längd men hon lyckades ändå hoppa 5.86m! 

 

Vid halv tre gick starten för 400mh finalen där Lathifa Afrah och Minna Svärd representerade klubben. Svåra förhållanden men väl genomförda lopp för båda tjejerna. Minna tog hem silvret på tiden 58.42 och Lathifa sprang in på femte plats på tiden 61.09! 

 

Olivia Weslien kan ju inte åka på ett SM utan att springa minst två lopp 😉 så efter sitt 1500m lopp blev det även en start på 5000m. En grym insatts gjorde hon under loppets gång. Hon slog personligt rekord med 16 sekunder och blev fyra! 

 

I slägg finalen hade if Göta Emma Palmgren som kvalade. Emma kastade ännu bättre i finalen, 55.72 men hade även tre kast över 54m! Snygg kast serie och resultatet räckte till en sjunde plats!

 

Emilia Malmehed var Götas sista tävlande på SM. Hennes längsta stöt lydde 14.07 som placerade henne på sjätte plats! Hennes andra längsta stöt var även den över 14m! 

 

 

Grattis alla götister till fina prestationer och en extremt rolig helg! 

/Kansliet