Svenskt rekord av Henrik Larsson!!!

Vid Folksam Grand Prix Indoor i Sätrahallen igår slog Henrik Larsson ett fantastiskt svenskt rekord på 60 meter! Henrik vann galaloppet i utklassningsstil mot internationellt motstånd på mäktiga 6.56! Tiden gör Henrik till Europaetta och åtta i världen i år!

Henriks personrekord inför tävlingen löd på 6.60 men efter årsdebuten förra helgen med 6.62 förstod man att det fanns förutsättningar för riktigt snabba lopp. Redan i försöken upprepade Henrik 6.62 för att sedan i finalen fullständigt utklassa motståndet till 6.56. Tvåan och trean i loppet var 9 respektive 10 hundradelar bakom vilket är stora avstånd över 60 meter. Många fina skalper alltså!

Rekordet som slogs var 6.58 och innehades av Peter Karlsson och Patrik Lövgren. Rekordet kom att bli hela 27 år gammalt!

Vi säger stort Grattis till Henrik och coacherna Roger och Maria/pappa och mamma!

/Johan