Lyckad premiär för Götas Ungdomsspel i Eva Lisa Holtz Arena

Det första arrangemanget i Eva Lisa Holtz arena är genomfört! Den 28-29 januari var arenan fylld med friidrottare i olika åldrar, hejande publik och engagerade funktionärer. Och vilken lyckad premiär det blev! Totalt hade vi 1290st starter under helgen. Senast vi hade så många deltagare på GUS var år 2010!

Vi kan också konstatera att det går att göra riktigt fina resultat i den nya arenan. Under helgen sattes nämligen 284st personliga rekord! Dessutom förbättrades tävlingsrekorden i flertalet grenar, till exempel på 1500m för kvinnor där tre löpare under det gamla tävlingsrekordet. Längsta strået i det loppet drog Malin Edland (IK Tjalve, Norge) som passerade mållinjen 14 hundradelar före Götas Olivia Weslien. Men redan på söndag får Olivia chans till revansch när båda springer 1500m på Nordenkampen, Olivia för det Svenska landslaget och Malin för det Norska. Kör hårt Olivia!

Ni hittar samtliga resultat från Götas Ungdomsspel här.

/Kansliet