Nordenkampen i Eva Lisa Holtz Arena

Den 12 februari 2023 hölls Nordenkampen i vår helt nya hall Eva Lisa Holtz Arena. Flera svenska stjärnor fanns på plats, så som Khaddi Sagnia, Maja Åskag, Tilde johansson, Fanny Roos och vår egen Henrik Larsson. Internationella stjärnor som Pål Haugen Lillefosse, Hedda Hynne, Mette Graversgaard och Eivind Prestegård Henriksen fanns också på plats. Tävlingen bjöd på fina resultat och många personbästa. I resultatlistan kan man notera att samtliga vinnarresultat utom 3 är bättre än de gamla banrekorden i Våxnäshallen!

Kvällens höjdpunkt kanske ändå var män 200m där svenske Erik Erlandsson sprang nytt svenskt inomhusjuniorrekord. Det var inte enbart svenskt inomhusjuniorrekord utan även Europeiskt inomhus U20-rekord. Stort grattis säger vi till Erik Erlandsson.

En annan svensk löpare som sprang bra på 200m var Julia Henriksson som sprang på 20.26 vilket var nytt personbästa och var enbart 11 hundradelar från det svenska inomhusrekordet. Svenskan Maja Åskag visade att hon var i god form när hon vann tresteget på nya personbästat 13.82m. Svenska stjärnan Khaddi Sagnia gjorde inte Karlstad publiken besviken utan vann längdhoppet på fin 6.66m.

Hela tre götister tävlade i Nordenkampen. Bäst gick det för den nyblivne svenska rekordhållaren Henrik Larsson som vann 60m på fina 6.61. Henrik visar på fortsatt god form inför ISM i Malmö och IEM i Istanbul.

Den andra götisten i tävlingen var Sara Forsell i vikt, som bara en vecka tidigare gick in som två genom tiderna i denna gren. Denna gång blev det inte lika långt men en fin femte plats och resultatet 20.42.

Sist ut bland götisterna var Olivia Weslien på 1500m. Det var en lugn öppning av loppet och Olivia visade på en stark spurt när hon sprang till sig en andra plats.

Bilder från Nordenkampen finns här!

Vi vill tacka alla som hjälpte till på Nordenkampen och nu blickar vi mot nästa stora tävling i arenan, IJSM.

/Kansliet