Lag SM-kval på Öland

Det var en skade- och sjukdomsdrabbat trupp men med riktigt taggade aktiva som åkte till Öland, redo för att kämpa om en plats i Lag SM-finalen. Tyvärr räckte det inte hela vägen men med många fina resultat slutade IF Göta på en delad tredje plats. Vi hade bland annat Alexander Oliver på 100- och 200m där klockan stannade på 10.77 respektive 22.01, båda gångerna i för stark medvind (+3.6 samt +3.8). Karl-Willam Einarsson hoppade in i laget med en dags varsel och tog viktiga poäng för laget på 400m, Lucas Björfelt född -08 slog personligt rekord på 1500m med tiden 4.25.46. Personligt rekord var det också av Rikard Throgen-Hedin på 100m häck där klockan stannade på 16.48 och en fin fjärdeplats. Oliver Ellström hade inte riktigt marginalerna på sin sida i längdhoppet där fin hoppning på 6.97 endast var 9cm men från grenseger men slutade med en fjärdeplats.

När det vankas lag SM får man inte alltid sin huvudgren men insatsen är minst lika viktig för det, det visade Melker Gustafsson när han sprang hem en andraplats och många viktiga poäng på 400m häck. En till som tog viktiga poäng var Anders Möller som visade att gammal är äldst med en grenseger i tresteget på 13.75w. På tal om före detta aktiva kom dagens insats av ingen mindre än Anders Borgström. Ett sent återbud och användning av samtliga dubbleringar gjorde att det såg märkt ut inför släggan, men vem om inte Anders ställer upp och kastar hem viktiga poäng till laget! Det största glädjeämnet för dagen var Arvid Ryberg som visade att han är tillbaka på allvar efter en tuffare period när han seglade över 2.04 och tog hem en grenseger till Göta!

Samtliga resultat hittar ni här!

/Kansliet