Midsommarfriidrott

Få resultat under helgen men några kan vi rapportera!

Vi måste såklart rapportera från Lag-EM Super League i Braunsweig där Markus Johansson var med och bidrog till att Sverige klarade nytt kontrakt för första gången i Europas högsta serie för nationslag. Markus kastade slägga under lördagen och gjorde det bra. I stentuff konkurrens knep Markus 6:e platsen med  72.70. Med det tog Markus några fina skalper och slog meriterade motståndare. Resultatnivån på släggtävlingen totalt sett skvallrar om att det var svårkastat varför Markus prestation känns mer än godkänd. Som vanligt var vare poäng viktig i denna landskamp och ni kan läsa mer om den spännande upplösningen under söndagen på www.friidrott.se. Sverige får som sagt ny chans i Super League redan nästa år, bra jobbat!

Johannes Henriksson och Maria Wennlund tävlade redan i onsdags. För Johannes gällde spjut i en Midsommarnattsdröm i Lerum och Johannes noterade där dryga 58 meter och slutade trea. Maria befann sig i Jönköping och noterade där 41.35 i diskus under Vätterspelen. Närmast på torsdag väntar Sollentuna GP för ett gäng aktiva och sedan fredag till söndag är många igång i Bottnarydskastet och Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg. Spännande dagar att vänta alltså!

/Johan