Moraläger med Grupp 99

Klockan 15.45 fredagen den 9 maj for vi iväg från Tingvalla IP med två vita minibussar, fjorton atleter och två tränare mot den lilla orten Mora i Dalarna. Glada och förväntansfulla kom vi fram till Parken där vi skulle träna och ha roligt i tre dagar. När vi hämtat nycklarna till stugorna och lagt in våra saker gick vi för att äta en matbit. Efter en välbehövlig måltid drog vi på oss löparkläderna och sprang ut i spåret för att sedan trötta gå och lägga oss.

Nästa dag började med ett teknikpass. Det var längd, höjd, spjut och kula som stod på pappret. Man fick välja en hoppgren och en kastgren som man skulle utöva under dem två timmarna.

Efter lunch hade Gunilla ett litet föredrag om vikten av att äta och äta rätt. Vi fick lära oss om prestationstriangeln och näringsämnena kolhydrater, proteiner och fetter. Med all den nya kunskapen i bagaget tog vi oss tillbaka till friidrottsplatsen för att träna på stafett. Vi övade växlingar och avslutade med fyra stycken 4 x 80m stafetter.

telefonbilder 472

 

På kvällen tittade vi på filmer från dagens träningspass. De som inte kunde vara med på grund av skador och förkylningar hade filmat dem andra när de tränade. Syftet med det var att vi atleter skulle kunna se vad tränarna menar när de säger att vi ska spetsa knäna eller dra mer med armarna och bättre kunna förstå och förhoppningsvis kunna utföra övningen bättre nästa gång. Karin pratade även med oss om hur viktigt det är att man ska ha roligt på träningen, men också att det är viktigt att kunna koncentrera sig när man gör övningarna för att man ska kunna utvecklas. När vi sett klart på filmerna bowlade vi och hade roligt innan det var dags att gå till sängs.

På söndagen fick vi börja med att hjälpas åt att städa stugorna innan vi började träna. På dagens schema stod sprint & häck och kordination & styrka. Tyvärr hade vi inte så tur med vädret, utan det regnade en hel del, men vi gjorde det bästa av situationen och tränade oss varma.

267

Efter sista passet var alla trött och slitna men glada ändå. Vi hade en jättebra helg med många skratt jobbiga träningspass men det är väl så det ska vara när man är på läger.

//Tränarna Gunilla och Karin