Det fjärde prestationscentra till Karlstad!

2014 antog Svensk Friidrott en ny verksamhetsinriktning, där fastslogs bland annat att ”En vass elit- och landslagsverksamhet är en mycket viktig del av Svensk Friidrott”. Utifrån detta skapade man idén om prestationscentrum då det är extra viktigt att ha bra utvecklingsmiljöer där våra duktiga friidrottare kan blomma ut. Med fokus på individutveckling, grenutveckling och utveckling av tränare ska därför ske grengruppvis kopplat till olika prestationscentrum i landet. Befintliga prestationscentrum är bland annat kastcentrum i Växjö.

Den 17 november beslutade Svensk Friidrotts styrelse att friidrottens fjärde prestationscentrum, nu i hopp, förläggs till Karlstad. IF Götas kanslichef Johan Engberg säger: ”Att få vara med och vidareutveckla hoppgrenarna är ett spännande uppdrag och vi är glada att ha fått förtroendet från friidrottssverige. Det är ett bevis på att friidrottsmiljön i Karlstad är stark. Föreningen, Värmlandsidrotten, Karlstad Universitet och Karlstad Kommun, genom friidrottsgymnasiet, kommer nu att gemensamt ta ansvar för prestationscentrum hopp och jobba hårt för att utveckla hoppgrenarna nationellt.”

Urvalsprocessen om ort för prestationscentrumet har pågått under hösten och även Gävle och Stockholm/Lidingö deltog och en samlad bedömning gjordes hur Karlstad bedömdes som den starkaste kandidaten.

Så grattis IF Göta och grattis Karlstad, vår friidrottsstad växer!

Läs NWTs artikel här!

 

På bild: Kaiza Karlén som under hösten bytte klubb till IF Göta.

160727 under friidrottstävlingen Folksam Grand Prix den 27 juli i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / Cop 185