Karlstad 6-timmars inomhus 2013

Under helgen avgjordes den femte upplagan av inomhusversionen av Karlstad 6-timmar.

Loppet som var fulltecknat redan i oktober är ett mycket uppskattat lopp i början på februari där det ges möjlighet till långdistans i en tempererad inomhushall.

Att det inte enbart är rutinerade ultralöpare som deltar i Karlstad 6-timmars vittnar Olle Nygren om i denna läsvärda blogg Läs här Olle tog sig 195 varv i hallen och nådde ett resultat på 37 899 meter. Vi välkomnar Olle nästa år då målet kommer att vara de 42 195 meter som krävs för ett marathon.

Damtoppen i år höll en historiskt mycket hög klass, Victoria Borg och Linda Bengtsson hade den andra och tredje längsta distansen i Våxnäshallen alla år. Enbart Ultralandslagslöparen Mona Hallberg har nått en längre distans.

Victoria Borg, Team Ultrasweden vann damklassen med 67 582 meter tätt följd av Linda Bengtsson, Klåveröds SK med 67 138 meter. Trea blev Birgitta Almström Alpsten, Sisu Forshaga som uppnådde 58 072 meter.

Även i herrklassen var det väldigt jämnt. Karl Kardemark, Karlstad vann på 70 909 meter följd av Kristian Magnusson, Set Sail IF 69 559 meter och Tommy Sjöström, Vi som springer med 69 159 meter.

Det var sju deltagare som deltog för femte gången dvs i samtliga inomhusultralopp som IF Göta arrangerat. Mats Zetterlund ligger på 1:a plats i maratontabellen och har 1,7 mil tillgodo före Peter Gustavsson som närmast jagar.
Birgitta Alpsten Almström är den dam som nått längst och är på sin tredjeplats enbart 3 km efter Peter.

Efter loppet blev det transport till Scandic Klarälven och den återhämtningsbuffé som där dukats upp. Där fick alla deltagare personligt diplom med uppnått resultat och det hölls prisutdelning till de sex främsta i varje klass.


Vi skall även tacka Peter och Reima som kommer och tar tid samt alla funktionärer ifrån långdistansgruppen vars medverkan gör arrangemanget möjligt.

Fullständiga resultat

Marathontabell

Bilder ifrån loppet

På återseende i Våxnäshallen 2014.

/Simon Hidén